ANO Pasta administrācija laiž apgrozībā pastmarkas LGBT ļaužu godināšanai

ANO Pasta administrācija laiž apgrozībā pastmarkas LGBT ļaužu godināšanai

2016. gada 8. februāris

Par godu LGBT ļaudīm viscaur pasaulē, Apvienoto Nāciju Pasta administrācija 4. februārī paziņojusi, ka apgrozībā tiek laists jauns pastmarku klāsts, kas sekmēs LGBT ļaužu atzīšanu visā pasaulē. Jāpiebilst, ka šis ir pirmais šāda veida LGBT godināšanas centiens.

Jaunais sešu jubilejas pastmarku klāsts ir veidots ANO Free&equal kampaņas ietvaros. Kampaņa veltīta LGBT ļaužu vienlīdzības atzīšanai; kampaņas priekšgalā – ANO cilvēktiesību augstais komisariāts. Pastmarkas ir pieejamas angļu, franču un vācu valodās, un tās ir veidotas ar mērķi „godināt LGBT ļaužu daudzveidību visā pasaulē”.

„Mēs dzīvojam pasaulē, kurā pat visattīstītākās nācijas ir pieņēmušas laulību vienlīdzību LGBT kontekstā, taču mums joprojām tāls, tāls ceļš ejams,” pastmarku radīšanas mērķi skaidrojis to veidotājs Serdžio Baradats (Sergio Baradat).

„Pasaulē ir tādas valstis, kurās mēs ne vien netiekam atzīti un cienīti, bet arī tiekam nonāvēti par to, ka neesam kā visi. Līdz ar to, man šķita, ka tā ir vienreizēja iespēja ar mākslas palīdzību censties kaut ko mainīt – markas izmantot kā ieroci uz cilvēku prātiem un sirdīm,” piebildis mākslinieks.

Pastmarkas iespējams iegādāties ANO galvenajās mītnēs Ņujorkā, Ženēvā un Vīnē. Protams, ikvienam interesantam tās iespējams iegādāties arī internetā.

Avots: http://goo.gl/EoCpRD