'Apple' vadītāja Tima Kuka 'iznākšana no skapja' bijusi rūpīgi pārdomāta

'Apple' vadītāja Tima Kuka 'iznākšana no skapja' bijusi rūpīgi pārdomāta

2016. gada 19. augusts

ASV datortehnoloģiju kompānijas „Apple” vadītājs Tims Kuks (Tim Cook, attēlā) pirms ‘iznākšanas no skapja’ lūdzis padomu amerikāņu žurnālistam un TV personībai Andersonam Kūperam (Anderson Cooper). Taču kāpēc tā?

„Es vairākkārt aprunājos ar Andersonu Kūperu,” Kuks stāsta laikrakstam The Washington Post. „Man šķita, ka veids, kā viņš pasniedza savu paziņojumu, bija patiešām augstas klases. Pirms savas ‘atzīšanās’ es uzklausīju padomus no cilvēkiem, kuri ir izcilas personības un pirms publiskas atklāšanās, bija to kārtīgi apdomājuši,” turpina Kuks.

Tieši tā pat kā Kūpera, arī Kuka publiskā atzīšanās nevienam nebija pārsteigums, proti, abi vīri jau kādu laiku figurēja žurnāla ‘Out Magazine’ iespējamo geju sarakstā.

Pēc nopietnas apspriešanās Kuks beidzot bija gatavs ‘iznākt no skapja’, un veids, kā viņš to darīja, bija sekojošs: Kuks nolēma uzrakstīt ‘atzīšanās’ rakstu biznesa laikrakstam Bloomberg.

„Es vēlējos, lai mans stāsts parādās biznesa slejā, jo tas ir tas, ko es saprotu, un tas ir tas, kas esmu es pats,” viņš teicis.

‘Iznākt no skapja’ Kuku vadījusi cerība, ka tas varētu nākt par labu jaunajai paaudzei. „Es saņēmu ziņas no bērniem, kuri zināja, ka esmu gejs, vai arī tā domāja, jo bija to izlasījuši internetā. Bērni, kuri man rakstīja šķita nomākti,” viņš atceras.

„Daži man stāstīja, ka ir padzīti no mājām dēļ seksuālās orientācijas. Viņi bija zaudējuši cerību kaut ko dzīvē sasniegt. Viņiem šķita, ka viņu spēkos nav pilnīgi nekas. Viņi jutās izolēti no apkārtējās pasaules. Un tobrīd es sapratu – man ir jārīkojas. Būt gejam – tas nav ierobežojums. Tu esi gejs un viss ir kārtībā, un būt par to atklātam – tas ir labi. Ja mana atzīšanās iedvesmoja kaut vienu cilvēku, tas jau ir lieliski,”

Avots: http://goo.gl/7WA8oX


Atstāt komentāru
Komentāri
    Esi pirmais un atstāj komentāru!