Bērna tīša inficēšana ar HIV

Bērna tīša inficēšana ar HIV

2016. gada 3. maijs

Deviņdesmito gadu beigās pasauli pāršalca ziņa par kādu bērnu, kuru tēvs tīšām inficējis ar nāvējošo HIV vīrusu. Bērna tēvs tolaik strādāja Sv. Luisa slimnīcā, un, lai izvairītos no alimentu maksāšanas, viņš savam 10 mēnešus vecajam dēlam injicēja HIV pozitīvas asinis. Tika prognozēts, ka puika varbūt nodzīvos līdz piecu gadu vecumam.

Tēvs šobrīd turpina izciest mūža ieslodzījumu, taču puika turpina pilnvērtīgi dzīvot, un ir jau teju piecas reizes pārsniedzis ārstu izteiktās prognozes. Balstoties uz GQ Magazine rakstīto, puisim vārdā Braiens Džeksons (Brian Jackson) ir pāri divdesmit, un viņam klājas pavisam labi. Bieži vien Braiens mēdz arī atsaukties uz iesauku Badžers, kuru viņš ieguva Nebraskas HIV-pozitīvo bērnu atbalsta nometnē. Jāpiebilst, ka regulāras nometnes apmeklēšanas rezultātā, Džeksons tur kļuva par konsultantu.

Badžera „dzīvesveids šobrīd ir samērā veselīgs – tikai viena tablete dienā, taču reizi trīs mēnešos neiztikt bez ārsta apmeklējuma un regulārām asins pārbaudēm,” par Badžeru raksta Džastins Hekerts (Justin Heckert). „Viņš mēdz aizdomāties, vai viņa tēvs maz zina, ka Badžers ir izveidojis pats savu HIV atbalsta organizāciju ar nosaukumu Hope is vital.. Vai to, ka dēls bija Kenijā, kur viesojoties bērnu aprūpes centrā pie HIV pozitīviem bērniem, viņš pastāstījis savu stāstu un pārliecinājis bērnus, ka HIV nepavisam nav „nāves sods”. ”

Taču tā ir tikai stāsta sīkākā daļiņa. Šonedēļ Džeksons grasās pārspēt Ginesa rekordu, sniedzot pēc iespējas vairāk publiku runu 24stundu laikā (līdzšinējais rekords ir 21 runa, un rekorda īpašnieks ir Ralfs Naders). Interneta ziņu portālam Fox News St. Louis Džeksons pauž cerību, ka viņa pūles pozitīvā veidā arī atsauksies uz viņa izveidoto HIV atbalsta organizāciju.

Avots: https://goo.gl/zjHg6I


Atstāt komentāru
Komentāri
    Esi pirmais un atstāj komentāru!