Homoerotiska izstāde, kuru jāapmeklē kailam

Homoerotiska izstāde, kuru jāapmeklē kailam

2016. gada 22. oktobris


Kāds Kanādas mākslas muzejs aizvadījis tādu izstādi, kādu ne kurš katrs sadūšotos apmeklēt, jo.. tās apmeklētājiem bija jāizģērbjas.

Savdabīgais pasākums norisinājās Monreālas mākslas muzejā. Izstādes aplūkošanas laikā skatītājiem tika palūgts izģērbties, un tas tika darīts par godu fotogrāfam Robertam Mepltropam (Mapplethrop) un viņa fotogrāfijām, kas aplūkojamas mākslas muzejā. Mepltrops ir izcils mākslinieks, kura fotogrāfijās iemūžināti LGBT kopienas aizsākumi homoerotiskā manierē.

Pasākuma ietvaros izstādi apmeklēt tika uzaicināti 100 viesi, kuriem tika palūgts izģērbties. Izstādes nosaukums ir “Focus: Perfection: Robert ”.

Lai noorganizētu pasākumu un atrastu ļaudis, kuri būtu gatavi izstādes laikā izģērbties, Muzeja vadība sadarbojās ar Kanādas geju laikrakstu Fugues, kas veiksmīgi iesaistījās un palīdzēja pasākumam ieraudzīt dienasgaismu.

“Aplūkojot Roberta fotogrāfijas, ir iespējams redzēt ķermeņu dažādību, ko viņš fotogrāfijās veiksmīgi iemūžinājis. Mēs vēlējāmies, lai arī paši apmeklētāji pilnībā izjūt un saskata to dažādību, tāpēc tika sarīkots šāds pasākums,” skaidro muzeja Izglītības un kultūras direktors Tomass Basteins.

Kāds no izstādes apmeklētājiem atzinis, ka sākumā visi dalībnieki bijuši nedaudz kautrīgi, taču kautrīgums ticis pārvarēts pēc kokteiļa glāzes, piebilstot, ka sākotnēji viņš pats nav vēlējies piedalīties, jo, aplūkojot sludinājumus, šķitis, ka pasākums paredzēts perversiem cilvēkiem, taču, iedziļinoties, viņš sapratis, ka patiesībā tā ir cēla doma, kā rezultātā ticis pieņemts lēmums izstādi tomēr apmeklēt.

Avots: https://goo.gl/LAUviO


Atstāt komentāru
Komentāri
    Esi pirmais un atstāj komentāru!