Izstāde "Jaunais vecajā. Latvijā"

Izstāde "Jaunais vecajā. Latvijā"

2015. gada 4. maijs

Līdz 2015.gada 24.maijam Koka ēku renovācijas centrā "Koka Rīga" www.facebook.com/kokariga skatāma Latvijas laikmetīgās arhitektūras un arhitektūras mantojuma izstāde "Jaunais vecajā. Latvijā", kas ir veidota kā Latvijas arhitektūras mantojumu un laikmetīgo arhitektūru reprezentējoša ekspozīcija.

  • "Izstādei "Jaunais vecajā. Latvijā" izvēlētie objekti kalpo pārdomām par veco un jauno, jo tie savulaik ir izsaukuši debates un joprojām var izraisīt diskusijas starp arhitektu, dizaineru un būvnieku, ēkas īpašnieku un investoru, kā arī valsts un pašvaldību ierēdņiem. Katra no grupām pārstāv savu patiesību par vecā kultūras mantojuma un mūsdienu arhitektūras un dizaina mijiedarbību. Arī sabiedrībai ir dažādi, bieži vien atšķirīgi viedokļi par vecā un jaunā harmonisku līdzāspastāvēšanu,” uzsver izstādes "Jaunais vecajā. Latvijā" kurators Jānis Lejnieks.

Izstādē "Jaunais vecajā. Latvijā" atspoguļoti pēdējā pusgadsimta laikā Latvijas arhitektūras mantojumu un laikmetīgo arhitektūru raksturojoši piemēri, kur kultūras mantojums mijiedarbojas ar mūsdienu arhitektūru un dizainu. Izstādes "Jaunais vecajā. Latvijā" objekti ir tematiski grupēti, pretstatot atšķirīgas pieejas vēstures interpretācijai. Daļa no ekspozīcijas objektiem veltīta koka arhitektūras mantojumam, kurš mūsdienās ir visapdraudētākais.

Koka ēku renovācijas centra "Koka Rīga" mērķis ir Grīziņkalna kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana, tā galvenie darbības virzieni ir rīdzinieku iesaistīšana un izglītošana koka ēku renovācijā un restaurācijā, izstāžu, radošo darbnīcu un semināru rīkošana, Grīziņkalna apkaimes kultūrvēsturisko vērtību apzināšana un popularizēšana.