Pekina sper soli LGBT tiesību jomā

Pekina sper soli LGBT tiesību jomā

2016. gada 20. augusts

Ķīnas galvaspilsēta Pekina piedalās programmā, kuras ietvaros daudzviet pilsētā tiek ierīkotas labierīcības, kas paredzētas visiem dzimumiem, jeb kopīgās tualetes. Šobrīd programmā piedalās aptuveni 20 uzņēmumi – bāri, kafejnīcas u.c. Dalība šinī programmā liecina par ievērojamu progresu LGBT tiesību jomā samērā konservatīvajā Āzijas valstī.

Programmas izstrādātājs ir Martins Jangs (Martin Yang), Pekinas dzimumu pētniecības iestādes Beijing Helth Eduaction Institute (BGHEI) darbinieks.

„Šī projekta galvenais mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni jautājumos, kas saistīti ar dzimumu dažādību un vienlīdzību,” skaidro Jangs.

Programma tika uzsākta šā gada maijā, un tās ietvaros katrs programmas dalībnieks saņem īpašu uzlīmi (All Gender Toilet, jeb ‘Tualete visu dzimumu pārstāvjiem’), kas līmējama uz katras iestādes labierīcību durvīm. Papildus uzlīmei, katrs dalībnieks tiek atzīmēts BGHEI izstrādātajā digitālajā kartē, kurā apkopotas LGBT draudzīgās vietas Pekinā.

Runājot par šādas programmas nepieciešamību, Jangs uzsvēris, ka daudzi LGBT ļaudis Pekinā saskaras ar nepatīkamām situācijām saistībā ar labierīcību izmantošanu.

„Arī man pašam tā ir gadījies, jo man savulaik bija gari mati, pēc auguma uzbūves biju sīciņš, un, ieejot vīriešu tualetē, pārējie dīvaini uz mani skatījās un ātri vien pameta telpu. Viņi jutās neērti,” stāsta Jangs.

Avots: http://goo.gl/0Xc3KD


Atstāt komentāru
Komentāri
    Esi pirmais un atstāj komentāru!