Rumānija: solis atpakaļ viendzimuma laulību legalizēšanā

Rumānija: solis atpakaļ viendzimuma laulību legalizēšanā

2016. gada 22. jūlijs


Kā ziņots ārvalstu medijos, Rumānija nupat spērusi milzīgu soli atpakaļ geju tiesību jautājumā, proti, Rumānijas Pareizticīgā baznīca, pateicoties savai aktīvajai kampaņai pret viendzimuma laulībām, ir izcīnījusi uzvaru, kas varētu novest pie tā, ka valstī viendzimuma laulības tomēr netiks atļautas.

Rumānijas Konstitucionālā tiesa lēmusi par labu Pareizticīgajai baznīcai, kura skarbi iestājusies pret viendzimuma laulībām. Tiesa ir apstiprinājusi tautas iniciatīvu (ko vada Pareizticīgā baznīca) par izmaiņām 'laulību' konstitucionālajā definīcijā, nosakot, ka laulība ir savienība tikai starp vīrieti un sievieti. Šobrīd valstī ir spēkā esoši likumi, kas aizsargā LGBT cilvēkus, taču tiesas lēmums varētu nozīmēt masīvu gju tiesību neņemšanu vērā, jo pēc izmaiņām 'laulību' definīcijā, viendzimuma laulības un civilā partnerība varētu tikt aizliegtas pilnībā.

Pēc tiesas lēmuma, izmaiņas 'laulību' konstitucionālajā definīcijā tiks izskatītas Parlamentā. Lai rosinātu referendumu konkrētā jautājumā, 75 % deputātu no abām palātām jāsniedz apstiprinoša atbilde.

Jautājums par izmaiņām laulību definīcijā tika celts gaismā pēc tam, kad vairākās nevalstiskas organizācijas ar Pareizticīgo baznīcu priekšgalā savāca 3 miljonus iedzīvotāju parakstu par izmaiņām konstitucionālajā laulību definīcijā. Jāpiebilst, ka minimālais nepieciešamais parakstu skaits bija 500 tūkstoši.

Vadošie valsts LGBT tiesībaizstāvji pauž bažas, ka referenduma iznākums varētu būt ne par labu LGBT ļaudīm, jo, balstoties uz senākām iedzīvotāju aptaujām, 53 % Rumānijas iedzīvotāju vēlētos, lai homoseksualitāte tiktu kriminalizēta.

Avots: http://goo.gl/oOtrqI


Atstāt komentāru
Komentāri
    Esi pirmais un atstāj komentāru!