Slavenības pret vardarbību

Slavenības pret vardarbību

2016. gada 17. oktobris


Statistikas dati liecina, ka 1 no 5 bērniem saskaras ar dažāda rakstura vardarbību. Skaitlis ir iespaidīgs un to nedrīkst atstāt novārtā. Lai aicinātu līdzcilvēkus aizdomāties par šo jautājumu, ir uzsākta kampaņa, kuras ietvaros slaveniem cilvēkiem lūgts nokrāsot vienu nagu spilgtā krāsā, tādējādi paužot savu attieksmi un ar cerību, ka tas raisīs debates sabiedrības vidū par šo ārkārtīgi nozīmīgo jautājumu.

Kampaņas nosaukums ir ‘Lakoti vīrieši’, un to organizē Austrālijas nevalstiskā organizācija YGAP. Organizācija pauž cerību, ka ar slavenību palīdzību kampaņas ietvaros izdosies panākt cerēto rezultātu, proti, publiskas sarunas par vardarbību pret bērniem, un, protams, tādu gadījumu mazināšanos.

Savu atbalstu un dalību kampaņā ir ņēmuši tādi slaveni vīrieši kā Zaks Efrons (Zac Efron) un Kriss Hemsvorts (Chris Hemsworth, abi attēlā).

Kampaņas mājaslapā organizatori atsaucas uz Pasaules Veselības organizācijas sniegto informāciju, ka ar dažāda rakstura vardarbību sastopas katrs piektais bērns, tātad, no vardarbības cieš 150 miljoni meiteņu un 73 miljoni puiku jaunāki par 18 gadiem.

“Nokrāsot nagu spilgtā krāsā nozīmē, ka tu esi vīrietis, kurš nebūs daļa no pelēkās masas, kas vienkārši uz to visu noskatās. Tu nepieļausi, ka darīts pāri tiek vājākiem. Tu esi ‘pacēlis’ savu balsi – un pirkstu,- lai teiktu: “manā uzraudzībā nekas tāds neatgadīsies”, ” kampaņas būtību izklāsta YGAP.

Avots: https://goo.gl/ijym0i


Atstāt komentāru
Komentāri
    Esi pirmais un atstāj komentāru!