Viedoklis: „Trans sievietes nav sievietes”

Viedoklis: „Trans sievietes nav sievietes”

2016. gada 20. maijs

TV zvaigzne, spēļu šova The Chrisal Maze un The Rocky Horror Picture Show veidotājs Ričards O’braens (Richard O’ Brien, attēlā) apgalvo, ka trans sievietes nav īstas sievietes.

73 gadus vecais TV veterāns sevi dēvē par „trešo dzimumu” un par savu dzimuma identitāti izsakās šādi: „Es uzskatu, ka manī ir 70 % no sievietes, un 30% no vīrieša,” piebilstot, ka parasti visur mēdz atzīmēt lauciņu „sieviete”, taču „labprāt atzīmētu trešo lauciņu, ja tāds būtu”.

Sarunā ar laikrakstu Metro, aktieris pieskārās tēmai par feministu rakstnieces komentāriem saistībā ar transpersonu būtību. Žermēna Grīra (Germaine Greer) ir rakstniece, kuras darbos jūtams izteikts feminisms. Viņa pērn paudusi viedokli, ka, „nogriežot dzimumlocekli, vīrietis nekļūs par sievieti”.

O’Braens laikrakstam Metro stāstījis, ka viņš piekrīt šiem apgalvojumiem: „Šķiet, ka es tam piekrītu, jo pēc tādas operācijas tu vienalga nebūsi sieviete. Tu tikai idejiski vari kļūt par sievieti”.

„Tu esi kaut kur pa vidu, un tas ir normāli. Es pavisam noteikti negribētu atbrīvoties no savas vīrieša mantības,” stāsta O’Braens.

„Tas ir milzīgs lēciens pretī kļūšanai par sievieti. Es jūtu līdzi visiem tiem, kas veic dzimuma maiņas operāciju, jo viņi vienalga nekļūst par sievietēm,” viņš turpina.

„Es sevi uztveru kā Ričardu. Es par sevi domāju kā par trešo dzimumu, un tas krietni atvieglo dzīvi. Esmu kaut kur pa vidu šajā dzimumu skalā. Mana sieva un bērni mani mīl tādu, kāds es esmu,” stāsta Ričards.

Avots: http://goo.gl/z4xlGa


Atstāt komentāru
Komentāri
    Esi pirmais un atstāj komentāru!