Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu

Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu

2017. gada 8. decembris

Kluba patstāvīgie viesi būs ievērojuši, ienākot Goldenā, teju vienmēr pretī no bāra letes raugās smaidīgais bārmenis Mārtiņš Siliņš. Viņš Goldenā strādā jau desmit ar pusi gadus, un pēc cienījamās dzimšanas dienas kļūs arī par Golden vadītāju.

Ar kādām sajūtām sagaidi Golden 12. dzimšanas dienu?

Esmu gandarīts, ka esmu bijis tik ilgu laiku kluba sastāvdaļa. Arī mans spēks un enerģija ir ieguldīta, lai klubs joprojām darbotos. Un ļoti labi darbotos. Cilvēkiem patīk klubs. Tā ir forša sajūta.

Kas Golden dzimšanas dienā sagaida kluba viesus?

Būs zīmola “Vero Over” modes skate, uzstāsies jaunā muzikālā grupa “MMMM”, dzimšanas dienas torte un svecīšu pūšana, DJ Milēna. Protams, būs arī daudz jautrības un svētku sajūtas. Viesi aicināti ģērbties zeltā un/vai melnā.

Atceries pirmo darba dienu Goldenā? Kā sāki te strādāt?

Pirms tam strādāju citā klubā par bārmeni. Tur man bija kolēģis, kurš jau Goldenā strādāja. Lūdzu viņam, lai sarunā man tikšanos ar Maiguru (Maigurs Skangalis – pašreizējais kluba vadītājs). Viņš sarunāja. Drīz arī sāku strādāt. Pirmo darba dienu Goldenā neatceros. Bet atceros pirmo sajūtu, kad ienācu klubā. Kāpu pa kāpnēm, pa kurām ir kāpuši visi Golden kluba apmeklētāji, un domāju, vai tiešām šī ir īstā vieta? Vai tiešām tik garas kāpnes ved uz klubu? Un vēl man spilgti atmiņā palikusi darba diena, kad Goldenā biju nostrādājis divus mēnešus. Tā bija sestdienas nakts. 5. augusts. Mana dzimšanas diena. Maiguram vajadzēja brīvdienu, un viņš mani atstāja vienu strādāt pie bāra. Darba bija ļoti, ļoti daudz. Atceros, nodomāju – nu gan forša dāvana man dzimšanas dienā! Bet viss bija kārtībā. Ar visu tiku galā. Un tā jau desmit ar pusi gadus strādāju Goldenā.

Toreiz, kad sāki strādāt šajā klubā, juti, ka Golden ir atšķirīgs?

Jebkurš klubs atšķiras viens no otra. Sākumā mēģināju visu izpētīt, kas un kā darbojas. Pašlaik, kad pats aizeju uz kādu citu klubu, nedaudz pavēroju, kāda ir tā kluba atmosfēra, kā strādā bārmeņi un viesmīļi.

Bieži nonāku pie apskaidrības – cik labi, ka strādāju Goldenā. Ir klubi, kuros ir rupjāki un agresīvāki apmeklētāji. Pie mums arī ir dažādi, bet kopumā Goldenā publika ir ļoti, ļoti jauka un draudzīga.

Kas šo gadu laikā mainījies Goldenā?

Vislielākās pārmaiņas ir telpās. Kopš šeit strādāju, visu laiku kaut ko drusku paplašinām un pamainām. Tagadējais kluba izmērs, manuprāt, Latvijas situācijai ir optimāls. Tagad varam pilnveidoties kvalitātes ziņā. Iespējams, drīz kolēģiem būs jaunas, stilīgas formas. Protams, visu laiku jāpieskata, kā pie mums Goldenā izskatās. Vai priekšmeti, kurus redzam diendienā, jau nav nolietojušies un nav pienācis laiks ko mainīt? Patiesībā, kluba dzīve ir tāds nebeidzamais stāsts, kur visu laiku ir ko darīt un ko attīstīt.

Vai šo gadu laikā mainījusies arī Golden klientu gaume dzērienu izvēlē?

Agrāk cilvēki biežāk izvēlējās kokteiļus no dzērienu kartes. Kokteiļus, kuros ir piecas, sešas vai pat septiņas sastāvdaļas. Tagad izvēlas vienkāršākus dzērienus – rumkoliņu, skinny beatch, džinu ar toniku. Starp kokteiļiem joprojām populārs ir Long Island ice tee.

Kad sāki strādāt Goldenā, spēji iedomāties, ka tik ilgi te uzkavēsies?

Pilnīgi nē! Atceros, kad biju trīs gadus nostrādājis, likās, ka pienācis dzīvē kaut ko mainīt. Bet man tiešām ļoti patīk savs darbs! Ja gribas gūt jaunu pieredzi, aizeju kaut ko pamācos. Nav jau obligāti jāmaina darbs, ja grib ikdienā kaut ko pamainīt.

Kā jūties, kļūstot par kluba vadītāju?

Patiesībā jau kādu laiku, kad Maigurs nebija klubā, atbildēju par kluba lietām. Tāpat kā līdz šim, arī turpmāk klubā svarīgs būs komandas darbs. Maigurs jau nekur nepazudīs.

Tavuprāt, kas ir tas veiksmes fenomens, kas ļāvis Goldenam sasniegt tik cienījamu vecumu?

Viennozīmīgi – komandas darbs. Katrs komandā esam mazā sastāvdaļa, kas kopā veidojam kluba veiksmes stāstu.

Ko sagaidi no kluba jaunā dzīves gada?

Apmeklētājus, kuriem patīk Golden un kuri nāk uz klubu.

Ko pats vēlētu kluba dzimšanas dienā kluba viesiem un saviem komandas biedriem?

Spēku visiem, prieku un smaidu. Tas ir pats svarīgākais. Klubā galvenais, lai cilvēkus sagaidām ar smaidu un, pat, ja viņi atnāk bez smaida, lai izdodas aiziet ar smaidu. Pasmaidīt varam vienmēr. Tas daudz dod!


Kintija Bulava, www.pride.lv
Foto: no Golden un Mārtiņa personīgā arhīva


Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu Bārs - klubs Golden svin savu 12. dzimšanas dienu
Atstāt komentāru
Komentāri
    Esi pirmais un atstāj komentāru!