DIVA Blanche: apbrīnoju LGBT kopienu ar savu drosmi dzīvot patiesībā

DIVA Blanche: apbrīnoju LGBT kopienu ar savu drosmi dzīvot patiesībā

2017. gada 21. jūnijs

Ar vērienīgu ballīti TOP Club bārā Rīgā sevi pieteica muzikāls projekts DIVA Blanche – jauna dziedātāja, kuras sapnis ir nodarboties tikai ar mūziku, mākslu un cilvēku izklaidēšanu. Pagaidām viņa ir ceļā uz savu sapni, dziedāšanu apvienojot ar savu ikdienas darbu juridiskajā jomā.


Kā jūties pēc savas pirmās uzstāšanās kā DIVA Blanche?

Kā parasti pēc uzstāšanām – ļoti uzlādēti un pozitīvi. Bija ļoti patīkami, ka man nebija vajadzīgs speciāli uzkurināt publiku. Tas bija pozitīvs pārsteigums – kad pabeidzu pirmo dziesmu, visi applaudēja un aktīvi kustējās līdzi. Kad to redzu un jūtu, saprotu, ka darbs padarīts labi. Protams, vienmēr ir arī kur augt.

Kā aizsākās tava sadarbība ar TOP klubu?

Šī bija mana pirmā reize uz TOP kluba skatuves, bet sadarbība ar kluba īpašnieku man aizsākās jau pirms pieciem gadiem. Satikāmies citā projektā. Iepazināmies, mums izveidojās sadarbība. Pāris gadus paklīdu pa Latviju citos projektos, bet tagad atkal strādāsim kopā.

Ir atšķirība – uzstāties LGBT auditorijai?

Godīgi? Nav! Vienmēr eju ar plašu sirdi pret visiem. Mēs visi esam cilvēki un nav atšķirības, kāda ir katra seksuālā orientācija. Manas uzstāšanās tādēļ neatšķiras. Man ir liela bijība pret LGBT kopienu. Apbrīnoju. Manu draugu lokā ir homoseksuāli cilvēki, zinu viņu dzīvesstāstus un apzinos, cik viņiem ir sarežģītāks ceļš, ko iet.

Taču, uzstājoties šai auditorijai, redzu, ka viņi ir dzīvespriecīgāki. Brīvāki. Patiesāk izpauž emocijas. Ja mēs ikdienā tēlojam vai uzliekam maskas, viņi, šķiet, tā nedara. Viņu acīs var redzēt, ka viņi ir atklātāki.

Izstāsti, kā radās DIVA Blanche?

Mums bija dažādas idejas. Skatuves vārdam bija dažādi varianti, tāpat kā imidžam. Vislielākais pārsteigums man bija, ka man būs gaiši mati, jo mani dabiskie ir tumši. Vienmēr esmu bijusi tumšmate. Pamainīju imidžu un tīri labi sajutos. Kādēļ gan ne? Mums ir ideja uzstāties ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs. Uzstāties, pasaulē nesot Latvijas vārdu.

Kā dzīve aizveda tevi līdz mūzikai?

Mamma gribēja, lai izstājos citā skolā. Es izgāzos iestājeksāmenā. Mamma zināja, ka man ļoti patīk dziedāt, tādēļ aizgāju uz mūzikas skolu. Tur mācījos klavieres, solo dziedāšanu, kora dziedāšanu. Kad jau sapratu, kas manai sirdij ir vistuvākais, pievērsos solo dziedāšanai. Šobrīd turpinu mācīties pie vokālajiem pedagogiem. Cenšos iet uz to, lai pilnībā savu dzīvi varu saistīt ar mūziku. Pagaidām pamata nodarbošanās man ir juridiskajā jomā.

Kad atkal varam tevi gaidīt Top klubā?

Tas lai paliek noslēpums. Jāseko līdzi informācijai.


Kintija Bulava, www.pride.lv


Atstāt komentāru
Komentāri
    Esi pirmais un atstāj komentāru!