Aicinām uz izstādi “NVO stāsti Latvijas simtgadē”

Aicinām uz izstādi “NVO stāsti Latvijas simtgadē”

2018. gada 26. oktobris

Izstādē starp vairāk nekā 40 nevalstiskajām organizācijām (NVO), ar savu stāstu Latvijas simtgadē dalās arī LGBT un viņu draugu apvienība “Mozaīka”. Aicinām uz izstādi! Tā katru darbadienu un sestdienās atvērta no plkst. 9:00 līdz 21:00, NVO namā, Rīgā (Ieriķu ielā 43A).

“Izstādē “NVO stāsti Latvijas simtgadē” apskatāmi vairāk nekā 40 nevalstisko organizāciju stāsti par to tapšanu, vērtībām un misiju, atspoguļoti organizāciju dzīvē svarīgākie notikumi un sasniegumi, ar kuriem lepoties. Katrs NVO stāsts ir savādāks, nav divu vienādu, tāpat kā nav divu vienādu organizāciju – katra apvieno spēkus un domubiedrus konkrētu, dažkārt līdzīgu ideju un mērķu īstenošanai, taču dara atšķirīgā veidā.

Fotogrāfijas, apraksti, zīmējumi, skaitļi, vēlējumi – katra NVO radošā veidā raksturo savas biedrības vai nodibinājuma darbību, svarīgākos pieturpunktus, aktīvākās personības, līdz šim paveikto. Vienlaikus stāstos jūtami spēcīgi iedīgļi nākotnes darbiem un iecerēm, vēlme un pārliecība strādāt nosprausto mērķu un sabiedrības labā. Turklāt visus NVO stāstus caurstrāvo kopīga iezīme - apvienošanās un dalība organizācijās ir biedru sirdslieta,” par izstādē apskatāmo dalās Zinta Gugane, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta projektu koordinatore.

Kā tika izvēlēts, kādas organizācijas un kurus stāstus iekļaut izstādē?

“Iesaistīties kopīgas izstādes veidošanā aicinājām visas Rīgā darbojošās NVO, īpaši akcentējot organizāciju līdzdalību Latvijas simtgades programmā. Pateicamies biedrībai “Mozaīka” un ikvienai organizācijai, kas atsaucās mūsu aicinājumam un ar savu pienesumu piešķīra īpašu toni izstādei. Izstāde paver daudzveidīgu un krāšņu ainu,” stāsta Zinta Gugane.

Izstāde “NVO stāsti Latvijas simtgadē” NVO nama 1. un 2. stāva gaiteņos būs skatāma līdz gada beigām. NVO nams apmeklētājiem atvērts darbadienās un sestdienās no plkst. 9.00 līdz 21.00.

Izstādes mērķis ir gan popularizēt nevalstisko organizāciju darbību, gan akcentēt to nozīmību un lomu Latvijā pilsoniskās sabiedrības stiprināšanā, - kā atskatoties vēsturē, tā arī raugoties mūsdienās. Izstāde kalpo par apliecinājumu tam, cik dažādas, līdzīgas vai atšķirīgas nevalstiskās organizācijas darbojas Rīgā, cik plašas ir to pārstāvētās darbības jomas un kāds spēks piemīt NVO paveiktajiem darbiem.

Iecerēts, ka sekos izstādes turpinājums un tā ceļos uz dažādām Rīgas sabiedriskajām telpām un iestādēm.

Izstādi organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Projektu un sabiedrības integrācijas nodaļas Nevalstisko organizāciju atbalsta sektors sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām.


Kintija Bulava, www.pride.lv
Foto: publicitātes

Aicinām uz izstādi “NVO stāsti Latvijas simtgadē” Aicinām uz izstādi “NVO stāsti Latvijas simtgadē” Aicinām uz izstādi “NVO stāsti Latvijas simtgadē” Aicinām uz izstādi “NVO stāsti Latvijas simtgadē” Aicinām uz izstādi “NVO stāsti Latvijas simtgadē” Aicinām uz izstādi “NVO stāsti Latvijas simtgadē”
Atstāt komentāru
Komentāri
    Esi pirmais un atstāj komentāru!