Guss Kenvortijs: „iznākšanai no skapja” nebūtu jābūt ziņu vērtai

Guss Kenvortijs: „iznākšanai no skapja” nebūtu jābūt ziņu vērtai

2016. gada 4. februāris

Kā zināms, Guss Kenvortijs, 2014. gada Soču ziemas olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs frīstailā, savu seksuālo orientāciju atklājis pērnā gada oktobra vidū – toreiz Guss „izkāpa no skapja” intervijā žurnālam „ESPN Magazine”.

Toreiz pirmie Gussa vārdi publikācijā bija šādi: „Laikam ja man jāsāk ar to, ka esmu gejs”.

24 gadus vecā amerikāņu sportista stāstam tika pievērta pastiprināta un pat starptautiska uzmanība. Jaunais sportists saņēmis atbalstošas ziņas sociālās tīklošanas vietnēs no tādām slavenībām kā uzlecošās popzvaigznes Mailijas Sairusas un bijušā NBA spēlētāja Džeisona Kolina.

Taču par spīti pozitīvajai attieksmei, kādu puisis saņēma no apkārtējiem, Kenvortijs cerot, ka nākotnē šādi „no skapja iznākšanas” gadījumi sportā būs reta parādība.

„Cilvēka izkāpšanai no skapja nebūtu jābūt ziņu vērtam sižetam, šādiem virsrakstiem nebūtu jārotā populāru žurnālu vākus, kā tas bija manā gadījumā. Tā nevajadzētu būt,” Kenvortijs skaidrojis CNN sporta raidījumā World Sport Show.

„Es domāju, ka nākotnē tas nevienam vairs nerūpēs, vismaz tā vajadzētu būt. Tam nav jābūt nekādam grandiozam paziņojumam. Tas tā vienkārši ir un viss,” sportists turpinājis.

Balstoties uz žurnālā Rolling Stone publicēto informāciju, Kenvortijs ir pirmais ekstrēmā sporta pārstāvis, kurš publiski atzinis, ka ir gejs.

Iznākt no skapja bija nedaudz biedējoši, ņemot vērā faktu, ka pirms manis neviens ekstrēmā sporta pārstāvis nebija nācis klajā ar šādu paziņojumu, un, sportā vispār ir ļoti maz cilvēku, kuri publiski atzinušies,” savu lēmumu skaidroja Kenvortijs.

„Nu lūk, es nezināju kāda būs cilvēku reakcija – vai viņi to pieņems, vai arī, pateicoties manam paziņojumam, pastums mani maliņā”.

„Tagad man ir ļauts justies ērti, un es jūtos tā, it kā es pats sev būtu sniedzis brīvāku telpu, kurā dzīvot un būt man pašam,” viņš piebildis. „Nu man vairs nav jāuztraucas par šo jautājumu. Tagad es varu pilnībā nodoties slēpošanai, un pierādīt sevi šinī jomā,” izteicies Kenvortijs.

Avots: http://goo.gl/o3qoVw